Nog even wachten: Sinterklaas komt dit jaar naar onze stad!

sint 1jpg

Met de maand mei al op de helft en ondanks enkele regenbuitjes kunnen we zeker genieten van de aangename temperaturen.

De zomer nadert snel en velen van ons kijken uit naar de vakantie, zowel nationaal als internationaal.

December staat voor de deur, de feestmaand waarin Sinterklaas traditiegetrouw ons land bezoekt.

Dit jaar zal de landelijke Sinterklaasintocht plaatsvinden in de gemeente Vijfheerenlanden, Utrecht, zoals gemeld door omroep NTR.

Op zaterdag 16 november zal Sinterklaas zijn entree maken in Vianen, een stad in de gemeente Vijfheerenlanden.

Vanaf 12:00 uur zal omroep NTR live verslag uitbrengen van de intocht op NPO 3. Het Sinterklaasjournaal begint op maandag 11 november en wordt dagelijks om 18:00 uur uitgezonden.

Burgemeester Sjors Fröhlich

Fröhlich van Vijfheerenlanden laat weten blij te zijn met de komst van Sinterklaas naar de gemeente. Ook wordt het vijfjarig bestaan gevierd dit jaar: “We zijn er trots op dat we Sinterklaas in onze gemeente mogen ontvangen,” aldus Fröhlich.

Volgens Sjors Fröhlich is het “een eer” dat Sinterklaas ervoor heeft gekozen om zijn verjaardag dit jaar in Vijfheerenlanden te vieren samen met vele mensen.

“We zullen Sinterklaas een warm welkom geven in Vianen en hem laten zien waarom wij zo trots zijn op wat Vijfheerenlanden te bieden heeft. Het wordt een geweldige dag.”

De intocht van 2023 vond plaats in Gorinchem.

Deze gemeente kan al beginnen met de voorbereidingen!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven