Dit deed Israël tijdens het Eurovisie Songfestival-optreden!

WhatsApp Image 2024 05 11 at 221223jpg

Een avond van gemengde emoties voor de Israëlische zangeres Eden Golan tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival.

Tijdens haar krachtige uitvoering van het nummer “Hurricane” werd Golan geconfronteerd met een negatieve reactie vanuit het perscentrum, waar gefluit en boegeroep te horen was.

Hoewel deze reacties in de live-uitzending minder nadrukkelijk waren door het “overgezet applaus op de achtergrond”, was het duidelijk dat het sentiment in de zaal gespannen was.

Vooral aan het begin van haar optreden en tijdens de Hebreeuwse passage aan het einde van het nummer, leek het publiek heftig te reageren.

De rumoerige reacties die Golan ervaarde, waren niet nieuw tijdens dit festival; ook tijdens eerdere optredens en repetities was er sprake van onrust.

Golan toonde haar professioneel doorzettingsvermogen door onverstoorbaar door te gaan met haar optreden.

Israëls deelname aan het festival heeft al geruime tijd voor controverse gezorgd, vooral vanwege de voortdurende conflicten in Gaza.

Dit heeft geleid tot verschillende demonstraties, niet alleen in de buurt van de songfestivallocatie, maar ook op andere locaties in Malmö, waar het festival plaatsvond.

Niets is wat het lijkt vandaag de dag….

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven