Met deze handige tips ruikt je vuilniscontainer nooit meer naar nare geurtjes en voorkom je maden!

WhatsApp Image 2024 05 07 at 154938jpg

Als het warm weer is, is buiten eten in de tuin een geweldig idee. Toch kan dit seizoen ook minder leuke verrassingen met zich meebrengen, zoals maden in je vuilnisbak.

Na een gezellige maaltijd buiten, wanneer de restjes in de prullenbak belanden en een onaangename geur zich verspreidt, is dit probleem herkenbaar voor velen.

Er zijn gelukkig effectieve manieren om deze ongewenste gasten en de geur te bestrijden. Een bruikbare tip is om krantenpapier te gebruiken om maden te voorkomen.

Plaats eenvoudig wat kranten of papier op de bodem van je groene container. Hierdoor blijft de container droger, wat de vorming van maden vertraagt. Maden gedijen namelijk in vochtige omgevingen.

Voor het geval je restjes vlees of vis over hebt, is het slim om ze in krantenpapier te wikkelen of in een biologisch afbreekbare zak te stoppen voordat je ze weggooit.

Om te voorkomen dat vliegen eitjes gaan leggen en maden zich ontwikkelen, is het handig om de deksel van je groene bak af en toe op een kier te laten staan; maden houden namelijk niet van licht.

Als je last hebt van maden, kan je een panty met mottenballen in de vuilnisbak hangen voor een effectieve aanpak. De geur van mottenballen houdt de maden op afstand. Zorg er wel voor dat je de panty verwijdert voordat de bak wordt geleegd.

In het geval dat de maden de overhand hebben, kan je proberen om klimop (Hedera), wat giftig is voor maden, in de bak te gooien.

Door het mengen van schoonmaakazijn met kokend water en het in de container te gieten terwijl de deksel gesloten is om de warmte vast te houden, kan een krachtig middel tegen maden ontstaan, aangezien maden niet bestand zijn tegen het kokende water.

Indien gewenst voor een aangenamere geur, kan lavendel in de vuilnisbak worden gegooid, niet alleen om maden te doden, maar ook om een aangename geur te verspreiden.

Om onaangename geuren te voorkomen, is het essentieel om de container regelmatig schoon te maken met een hogedrukreiniger of tuinslang. Tijdens dit schoonmaakproces wordt aanbevolen om oude kleren te dragen, gezien de aard van de klus.

Zorg ervoor dat de bak goed droog is voordat je deze weer gebruikt. Voor een extra frisse geur, kan bij elke vuilniszak dumpen wat kruiden of waspoeder in de bak worden gegooid.

Te midden van de zinderende hitte van de zomer, zijn er manieren om jezelf te beschermen tegen ongewenste bezoekers en hinderlijke geuren binnen te houden.

Waarom heeft niemand me dit ooit eerder gezegd!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven