Last van mieren in huis? Probeer deze handige truc met tandpasta!

pasta 1jpg

Als je te maken hebt met een aanwezigheid van mieren of mijten in je woning, kan een zelfgemaakt mengsel met tandpasta uitkomst bieden.

Dit vormt een voordelige en doeltreffende methode die gebruikmaakt van eenvoudige huishoudelijke ingrediënten.

Hier is een stapsgewijze handleiding om een effectief bestrijdingsmiddel te creëren tegen deze ongewenste bezoekers. De benodigde basisingrediënten zijn: suiker, bloem, tandpasta en water.

Meng de ingrediënten door eerst een derde kop suiker te combineren met een kwart kop bloem. Voeg dan drie theelepels tandpasta toe en meng dit met een derde kop water totdat er een homogene pasta ontstaat.

Vorm de pasta tot kleine balletjes. Deze dienen als lokmiddel voor de mieren en mijten.

Plaats de balletjes op strategische plekken in je huis waar je vaak mieren of mijten aantreft, zoals in de keuken, bijkeuken of achter apparaten. Deze locaties zijn aantrekkelijk voor deze insecten vanwege

Door het gebruik van een eenvoudige truc met voedselresten en warmte, kun je op een natuurlijke wijze van mieren en mijten in huis afkomen.

“De suiker in de balletjes lokt de mieren en mijten, terwijl de tandpasta een dodelijk effect heeft. Zo worden de insecten uitgeschakeld zodra ze van de balletjes eten,” wordt aangeraden.

Het advies luidt om de balletjes regelmatig te vervangen, bij voorkeur twee tot drie keer per week, om zo de sporen van mieren en mijten te elimineren.

Hierbij wordt benadrukt dat deze methode niet alleen eenvoudig en goedkoop is, maar ook vriendelijk voor het milieu in vergelijking met commerciële pesticiden.

Om je huis effectief vrij te houden van mieren en mijten, wordt aangeraden om consequent het lokaas te vernieuwen en strategisch te positioneren.

Deze zelfgemaakte pasta is zeer effectief!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven