Grote actie in Japan na vreemde vondst in brood!

bakkerij 1jpg

Recentelijk heeft de bekende Japanse broodfabrikant, Pasco Shikishima Corporation, besloten om maar liefst 104.000 zakken van hun gesneden witbrood terug te roepen.

Deze actie komt voort uit de ontdekking van resten van een zwarte rat in minstens twee broden, zoals gemeld door BBC News.

Het brood van Pasco is een populair product in vele Japanse huishoudens en behoort tot de best verkopende merken in het land.

Hoewel het bedrijf niet heeft aangegeven hoe de besmetting heeft kunnen plaatsvinden, hebben ze wel toegezegd om de kwaliteitscontroles aanzienlijk te verscherpen om herhaling te voorkomen.

“We doen ons uiterste best om onze kwaliteitscontroles te versterken, zodat dit nooit meer gebeurt,” meldde Pasco in een verklaring.

Tot op heden

Ziektegevallen als gevolg van het geconsumeerde brood zijn tot nu toe niet gemeld, met de hoop dat dit zo blijft.

Het brood wordt ook geëxporteerd naar internationale markten zoals de Verenigde Staten, China, Australië en Singapore. Onzeker is of deze terugroepactie ook invloed zal hebben op deze regio’s.

Deze terugroepactie is opmerkelijk in een land waar voedselveiligheid doorgaans zeer hoog is en voedselterugroepingen zelden voorkomen.

Recente incidenten, zoals honderden zieke studenten in de prefectuur Miyagi door bedorven melk en een kakkerlak in een rijstbal bij een Japanse vestiging van 7-Eleven vorig jaar, tonen echter een groeiende bezorgdheid over voedselveiligheid in Japan.

Hoe dit heeft kunnen gebeuren is nog niet bekend…

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven