Niet te geloven: Deze twee banken vragen erg veel voor geld opnemen!

pa 1jpg

Soms overschrijden de kosten bij het geldopnemen bij een geldautomaat het bedrag dat wordt opgenomen.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

Deze extra kosten kunnen voortkomen uit toeslagen die sommige banken hanteren voor geldopnames. In dit artikel wordt toegelicht welke banken deze aanrekenen en hoe hoog deze kosten zijn.

In Nederland neemt de populariteit van contant geld af. Het voormalige kabinet heeft getracht contante betalingen boven de 3.000 euro te verbieden, maar dit is nog niet gelukt.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

Vooralsnog geldt er geen limiet, maar bij aankopen hoger dan 10.000 euro moet de verkoper cliëntenonderzoek uitvoeren ter preventie van witwassen.

Als je in het buitenland geld opneemt, ben je wellicht bekend met bijkomende kosten. Toch brengen ook in Nederland bepaalde banken kosten in rekening voor geldopnames.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

Volgens de officiële website van de Rijksoverheid berekenen banken deze kosten vanwege de stijgende kosten van het gebruik van contant geld. Banken hebben de vrijheid om te besluiten of ze kosten in rekening brengen en hoe hoog deze zijn.

In Nederland worden momenteel kosten in rekening gebracht voor geldopnames door twee banken: de Rabobank en Bunq.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

De Rabobank staat opnames tot 17.500 euro per jaar toe zonder kosten. Voor bedragen daarboven geldt een tarief van 5 euro plus 0,50 procent van het opgenomen bedrag.

Bunq hanteert een ander beleid. Klanten mogen zes keer per jaar gratis contant geld opnemen. Voor elke daaropvolgende opname wordt 0,99 euro per transactie in rekening gebracht.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

Voor elke geldopname na de twaalfde wordt 2,99 euro per transactie gerekend. Dit bedrag kan hoog oplopen bij frequente opnames.

Om onverwachte kosten te vermijden is het belangrijk om op de hoogte te zijn van deze regelingen wanneer je geld opneemt bij een geldautomaat.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

1, Dit is een aanzienlijk bedrag voor een simpele geldopname.
2. Hoe vaker je geld opneemt hoe meer je moet betalen!
3. Velen zijn niet op de hoogte van deze kosten!
4. Dit is te absurd voor woorden…
5. Grote kans dat je dit helemaal niet weet!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven