Vreemd filmpje van vrouw die kip klaarmaakt in NS-trein: mag dat volgens de regels?

WhatsApp Image 2024 05 21 at 213558 1jpeg

Stel je voor dat je in de trein een warme maaltijd kookt in plaats van een simpel broodje kaas te eten.

De Nederlandse TikTokker Isabelle Joëlla is hier een voorbeeld van. Op internet zijn beelden viraal gegaan van haar bezig met het bakken van drumsticks in een Nederlandse trein.

Hoewel haar medepassagiers verbaasd reageerden, verdedigt Isabelle haar acties en beweert dat ze niets verkeerd doet. Maar is dat wel zo?

Dit is niet de eerste keer dat Isabelle in het openbaar vervoer met haar elektrische pannetje eten klaarmaakt.

Eerder heeft ze al pittige noedels gemaakt,

Een video met 3 miljoen views die door velen als grappig wordt beschouwd.

Daarentegen heeft de video waarin kip wordt bereid bijna een miljoen views en ontvangt juist veel negatieve reacties. “Heftig dit, en aso,” zegt een kijker.

“Dat is inderdaad wel erg fijn voor de mensen met longproblemen,” meldt een ander. Iemand anders vraagt zich in de reacties af of dit wel conform de NS-regels is. “Lijkt mij erg gevaarlijk,” staat er.

Volgens NS-woordvoerder Oscar van Elferen is de situatie duidelijk. “We hebben niet in de reglementen staan dat je geen elektrische pan mag gebruiken in de trein, maar het is niet de bedoeling,” meldt hij aan Editie NL.

“We refereren naar de regels van het spel,” gaat hij verder. “Je mag niemand tot last zijn en geen onveilige situaties of overlast veroorzaken.”


”Wanneer een kippenpoot wordt gebakken, kunnen er situaties ontstaan die ongewenst zijn. Dit gedrag wordt niet gewaardeerd in het openbaar vervoer. De meeste mensen begrijpen dit goed en handelen hier passend naar, zonder dat specifieke regels hiervoor nodig zijn.”


Vooral de overlast die dit kan veroorzaken, vormt een probleem, omdat het bakken van kip in de trein een sterke geur kan verspreiden die andere passagiers kan hinderen.


“Ik ben echter ook van mening dat het gebruik van elektronische apparaten tot ongewenste situaties kan leiden,” voegt Van Elferen toe.


“Indien een collega dit opgemerkt had, zou die hoogstwaarschijnlijk aangeven dat dit niet acceptabel is en de betrokken persoon verzoeken om het voertuig te verlaten,” aldus Van Elferen.


Voor hem is dit niet nieuw,“Het is niet de eerste keer dat ik hierover hoor, mensen die bakken of airfryen in de trein. Als dit je dwars zit, bel dan 06 13 18 13 18, een nummer voor als je je ongemakkelijk voelt.”


Dit betekent niet direct actie, “Als eetgeluiden van je buurman je storen, kunnen we niets doen. Voedsel eten in de trein is toegestaan.”


Uiteindelijk is het de conducteur die beslist,“Mensen moeten begrip voor elkaar hebben. Kip bakken in de trein gaat te ver.”


“In openbaar vervoer moet je rekening houden met anderen. Het kippen bakken op de trein is daar een duidelijk voorbeeld van.”

@isabellederoij Vraagt om suggesties voor de volgende keer! 🍗
#foodtiktok
#isabellederoij
#kip
#trein
#joostklein
♬ original sound – Isabelle Joëlla

1. Reactie van een woordvoerder op een opmerkelijke baksituatie:
2. Ik heb veel gezien in de trein, maar dit spant de kroon!
3. Je moet dit echt zien, anders geloof je het niet!
4. Een vrouw deelt een video van het bakken van kip in de trein!
5. De vrouw is zich van geen kwaad bewust! Er staat nergens dat het niet mag..

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven