Vrouw kiest voor een bijzondere genderidentiteit: Noemt zichzelf clown zonder gender!

WhatsApp Image 2024 05 30 at 084015 2jpeg

De samenleving staat toe om vrijwel elk gewenste identiteit aan te nemen, inclusief het veranderen van je gender vermelding in je officiële documenten, hoewel niet iedereen dit volledig accepteert.

Voor sommigen voelt genderidentiteit niet relevant en kiezen zij ervoor om genderneutraal te zijn, terwijl er steeds meer nieuwe genderidentiteiten lijken te ontstaan.

Tobi, een opmerkelijke beïnvloeder in dit debat, worstelt met zijn/haar genderidentiteit en verkiest het voornaamwoord ‘het’.

Tobi gaat nog een stap verder en daagt de normen verder uit.


Tobi zou graag erkenning willen voor zijn unieke genderidentiteit, die momenteel niet serieus genomen wordt. Daarom verlangt Tobi naar officiële erkenning van zijn gender als een aparte categorie.


Tobi heeft de term “de genderloze clown” bedacht voor zijn genderidentiteit. Hij geniet van schmink en zijn make-upstijl neigt meer naar die van een clown dan van traditionele cosmetica.


Zijn volledig opgemaakte gezicht straalt direct een clowneske uitstraling uit, wat perfect past bij hoe Tobi zichzelf wil presenteren.


Tobi ziet de make-up voornamelijk als een uiting van feminisme, maar beweert ook dat de clownsmake-up hem een prettig gevoel geeft en dat hij zichzelf meer als een pop beschouwt.


Er wordt door Tobi aangegeven: “Ik geniet ervan om op een clown te lijken. Ik wil graag als een pop gezien worden. Ik wil geen gender aan mezelf vastgeplakt hebben. Ik ben anders gebouwd,”

@tobitopaz heeft hierover gesproken, waarbij nadruk ligt op het vermijden van geslachtsaanduiding, met het gebruik van hashtags als #nonbinary, #agender, #nb.
♬ origineel geluid – tobi

1. Tobi wil erkenning voor haar gender.
2. Ze voelt dat haar identiteit niet serieus wordt genomen.
3. Er heerst onduidelijkheid over wat er precies mis is gegaan.
4. Tobi identificeert zich niet met ‘hij’ of ‘zij’.
5. De wens voor erkenning van een genderloze clown.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven