Voorkom tekenbeten met deze handige methode!

teken 1jpg

In deze tijd van het jaar en met het mooie weer, is het perfect voor buitenactiviteiten zoals picknicken, barbecueën en kamperen.

Echter brengt dit mooie weer ook teken met zich mee, vooral in bosrijke gebieden of plekken met hoog gras.

Teken kunnen gevaarlijk zijn vanwege mogelijke ziektes zoals de ziekte van Lyme die ze kunnen overbrengen.

Daarom deel ik graag een lijst met vijf essentiële oliën die niet alleen teken effectief afweren, maar ook nog eens lekker ruiken voor jou tijdens de zomer.

Lavendelolie: Afstotend voor teken en andere insecten vanwege de geur waar mensen van genieten.

Poleiolie: Een insectenwerende olie die dankzij zijn giftigheid voor veel insectensoorten bekend staat om teken af te weren.

Met een verfrissende citrusgeur is de citroengrasolie niet alleen prettig voor de neus, maar ook handig doordat je het direct op de huid kunt gebruiken.

De eucalyptusolie is perfect om teken op afstand te houden en biedt ook verlichting als je toch gestoken bent.

Net als de andere oliën op deze lijst, hebben teken een hekel aan de frisse, scherpe geur van limoenolie. Dit is effectief om direct op de huid aan te brengen en kan ook op kleding worden gespoten voor extra bescherming.

Door gebruik te maken van deze essentiële oliën, kan je zorgeloos genieten van de buitenlucht, gevrijwaard van tekenbeten.

Het is ook aan te bevelen deze tips te delen met vrienden en familie, bijvoorbeeld via Facebook, zodat iedereen beschermd is en optimaal kan genieten van het prachtige zomerweer!

Ideaal voor de echte natuurliefhebbers!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven