De meeste mensen maken deze fout: Was dit niet in de wasmachine om schade te voorkomen!

wasm 1jpg

Opvattingen over badmatten en badtapijten zijn verdeeld onder mensen. Voor sommigen zijn ze onmisbaar, terwijl anderen ze liever vermijden.

Wat zeker is, is dat regelmatig wassen cruciaal is. Maar hoe kun je dat doen zonder je wasmachine te beschadigen?

Badmatten en badtapijten kunnen snel vuil worden door stof, dode huidcellen en haren, vooral gezien de vochtige omgeving van de badkamer die schimmelgroei kan bevorderen.

Door regelmatig te wassen blijft niet alleen de hygiëne behouden, maar voorkom je ook problemen zoals voetschimmel.

De meeste badmatten en -tapijten kunnen veilig in de wasmachine worden gewassen. Maar voordat we daar dieper op ingaan, wat onderscheidt deze twee eigenlijk van elkaar?

Over het algemeen zijn badtapijten groter en zwaarder, vervaardigd van synthetische vezels zoals polyacryl of polyester, terwijl badmatten kleiner zijn en meestal van natuurlijke vezels zoals katoen zijn gemaakt.

Er zijn verschillende termen in omloop voor deze badkameraccessoires, afhankelijk van regio’s en voorkeuren.

Bij het reinigen van badmatten en tapijten is het belangrijk om twee fouten te vermijden. Controleer eerst het maximale gewicht dat je wasmachine aankan.

Badmatten en tapijten absorberen veel water en zijn zwaar, wat problemen kan veroorzaken tijdens het centrifugeren van de wasmachine als deze te vol is.

Verder is het belangrijk om matten met rubberen achterkant altijd op maximaal 40°C te wassen om schade aan de wasmachine te voorkomen. Badmatten van puur katoen zonder rubber kunnen op 60°C worden gewassen.

Om schade aan de wasmachine te voorkomen en mogelijke reparatiekosten te besparen, is het essentieel om altijd de wasinstructies van de fabrikant te volgen.

Door deze adviezen op te volgen, kun je je wasmachine behoeden voor schade en uiteindelijk kosten besparen op eventuele herstellingen.

1. Het blijkt dat heel veel mensen dit verschil niet weten.
2. Grote kans dat jij hier nooit bij stil gestaan hebt!
3. Ook jij wast dit item en waarschijnlijk fout!
4. Belangrijke info wanneer je zuinig bent op je apparaat!
5. Deze 2 fouten maken je wasmachine dus kapot!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven