Let op: Signalen van een beroerte kunnen verschillen tussen mannen en vrouwen!

beroerte 1jpg

Er zijn jaarlijks ongeveer 46.000 beroertepatiënten, wat neerkomt op zo’n 125 mensen per dag.

Zowel mannen als vrouwen kunnen getroffen worden door een beroerte. Het is van essentieel belang om de vroege waarschuwingssignalen te herkennen.

80% van deze gevallen omvat een herseninfarct, terwijl de overige 20% uit hersenbloedingen bestaat, die een hoger sterftecijfer met zich meebrengen.

Jaarlijks overlijden zo’n 9.000 mensen als gevolg van een beroerte, een alarmerend hoog aantal.

De gebruikelijke waarschuwingssignalen, zoals een hangende mondhoek, verwarde spraak en verlamming van een arm, zijn herkenbaar bij zowel mannen als vrouwen.

Onderzoek wijst echter uit dat de symptomen van een beroerte bij vrouwen vaak verschillen van die bij mannen.

Vrouwen kunnen specifieke risicofactoren hebben, zoals mentale gezondheidsproblemen, zwangerschap, migraine en het gebruik van anticonceptiemiddelen.

Bovendien kunnen de voorbodes van een beroerte bij vrouwen anders zijn, waaronder ongewone percepties, misselijkheid, braken, gedragsveranderingen, pijn, flauwvallen, epileptische aanvallen, benauwdheid, hikken en onrust.

De minder bekende symptomen van een beroerte bij vrouwen bewust erkennen is van cruciaal belang. Door deze informatie te delen en extra waakzaam te zijn, is het mogelijk om levens te redden.

Onthoud altijd: kennis is macht. Bewust zijn van deze verschillen stelt ons in staat om doeltreffender te reageren in deze levensbedreigende situaties.

Deze symptomen moet je zeker niet negeren!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven