Waarom je handdoeken en theedoeken apart moet wassen, volgens experts

hdo 1jpg

Samen je handdoeken en theedoeken in de wasmachine stoppen lijkt handig, maar experts adviseren dit niet te doen.

Er wordt toegelicht waarom apart wassen een betere keuze is. Volgens een schoonmaakexpert, aangehaald door Better Homes and Gardens, is het aan te raden om verschillende typen handdoeken apart te wassen.

Dit omvat zowel keukendoeken als handdoeken voor gezicht, lichaam en handen.

Deze aanbeveling kan ongebruikelijk klinken en velen zullen geneigd zijn alles tegelijk te wassen, maar er zit een goede reden achter.

De deskundige benadrukt dat het gezamenlijk wassen van handdoeken en theedoeken het risico op kruisbesmetting met bacteriën en ziektekiemen vergroot.

Dit roept de vraag op: ‘Elimineert het wasprogramma dan niet de bacteriën?‘ Het antwoord hangt af van de was temperatuur en de hoeveelheid wasmiddel.

Door te wassen met te koud water en onvoldoende wasmiddel, kan het voorkomen dat de was minder schoon wordt dan gedacht.

Om deze reden wordt geadviseerd om handdoeken en theedoeken apart te wassen. Handdoeken dienen het best gereinigd te worden op negentig graden, terwijl voor theedoeken veertig graden wordt aanbevolen.

Daarnaast is het verstandig om handdoeken minstens om de vier dagen te wassen voor optimale hygiëne.

1. Er zijn maar weinig mensen die dit dus weten!
2. De kans is groot dat we het allemaal verkeerd doen!
3. Ik heb dit dus nooit geweten! Tijd voor verandering…
4. Dit risico zit er aan vast als je het tegelijk gaat wassen.
5. Om heel eerlijk te zijn doe ik het dus al vanaf het begin fout!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven