Moet je het deurtje van de wasmachine open of dicht laten na gebruik?

wasm 1jpg

In de dagelijkse huishoudelijke routine worden soms kleine details over het hoofd gezien, die wel effect hebben op apparaten en kleding.

Hoe we onze wasmachine verzorgen na het wassen van kleding is daar een voorbeeld van.

Het is gebruikelijk om direct na het wassen de deur van de wasmachine te sluiten.

Echter, dit eenvoudige gebaar kan onbedoelde consequenties hebben voor zowel de machine als de kleding.

Deskundigen adviseren om na gebruik de deur van de wasmachine op een kier te laten staan, omdat dit een groot verschil kan maken.

“Na elke wasbeurt is het verstandig om de deur van de wasmachine op een kier te zetten. Zo kan vocht ontsnappen en worden onaangename geurtjes voorkomen,” is het advies.

Een manier om de vorming van schimmel en nare luchtjes te voorkomen, is door de deur open te laten. Dit heeft voordelen voor zowel de machine als je kleding.

Extra aandacht geven aan de deur is belangrijk, maar vergeet ook niet om na gebruik het zeepbakje van de wasmachine open te laten.

Om problemen in de toekomst te voorkomen, helpt het om het zeepbakje open te laten en zo de binnenkant van de machine te laten drogen en waterophoping te vermijden.

Als direct ophangen geen optie is, houd dan op zijn minst de deur open om te voorkomen dat bacteriën en schimmels groeien door vochtige kleding in de machine achter te laten.

Het is van essentieel belang om de deur open te houden als de was niet meteen kan worden opgehangen. Het voorkomt onaangename geurtjes en mogelijke problemen veroorzaakt door achtergebleven vocht in de machine.

Volg deze eenvoudige stappen om de levensduur van

Door je wasmachine te verlengen, zorg je voor frisser ruikende kleding.

Het brengt voordelen voor zowel je huishoudelijke apparaten als je alledaagse comfort met zich mee.

Ik wist het eigenlijk ook niet…

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven