Zal ik het deurtje van de wasmachine open of dicht doen na gebruik? Veel mensen weten het niet!

wasm 1jpg

In het dagelijks leven zijn er vaak kleine details die we over het hoofd zien, maar die wel een grote impact kunnen hebben op onze apparaten en kleding.

Eén van deze details is hoe we onze wasmachine behandelen na het wassen van kleding.

Vaak sluiten mensen direct de deur van de wasmachine nadat ze klaar zijn met wassen.

Hoewel dit er netjes uitziet, kan het onverwachte gevolgen hebben voor zowel de machine als de schone kleding.

Deskundigen adviseren om na gebruik de deur van de wasmachine op een kier te laten staan. Dit eenvoudige gebaar kan een groot verschil maken.

“Het advies is om na elke wasbeurt de deur van de wasmachine op een kier te zetten. Zo kan vocht verdampen en worden nare geurtjes voorkomen,” luidt het advies.

Door de deur open te laten tijdens het drogen, voorkom je problemen zoals schimmelvorming en nare geurtjes. Dit heeft voordelen voor zowel de wasmachine als je kleding.

Naast de deur is het aan te raden om het zeepbakje open te laten na gebruik van de wasmachine.

Hierdoor kan de binnenkant van de machine opdrogen en wordt voorkomen dat er later mogelijke problemen ontstaan door achtergebleven water.

Indien je niet onmiddellijk na het wassen je wasgoed kan ophangen, is het van groot belang om op zijn minst de deur open te laten.

Laat geen nat wasgoed in de machine liggen, dit kan leiden tot bacteriegroei en schimmel, wat resulteert in moeilijk te verwijderen onaangename geuren. Een open deur kan dit risico aanzienlijk verminderen.

Met deze simpele handelingen kan je de levensduur van je wasmachine verlengen en zorgen voor een frissere, schonere was.

Geniet van fris ruikende kleding.

Ontdek hoe gemakkelijk het is en geniet van de voordelen voor zowel je huishoudelijke apparaten als je dagelijks comfort.

1. Ik geef het eerlijk toe, ook ik doe het fout!
2. Stom nooit aan gedacht eigenlijk
3. We doen het blijkbaar met velen verkeerd!
4. Ik wist het eigenlijk ook niet.
5. Voortaan ga ik dit dus ook maar doen!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven