Je had de oude Flippomap niet moeten weggooien: Zoveel kan een flippo waard zijn!

flipjpg

Indien je bent opgegroeid in de jaren 90, zal de herinnering aan de Flippo’s vast nog levendig zijn. Deze kleine schijfjes, die als cadeautje bij een zak Smiths chips zaten, veroorzaakten een ware rage onder jongeren.


Elke zak chips bevatte één of meerdere Flippo’s, die verzameld konden worden in de bekende speciale Flippomappen.


De populariteit van deze Flippo’s was ongekend; scholen organiseerden zelfs speciale ruilmiddagen gewijd aan deze trend. Het lijkt misschien alsof de Flippo’s nu vergeten zijn, maar dat is niet helemaal waar.


Heb je nog een oude Flippomap op zolder liggen? Dan kan het de moeite waard zijn om deze nog eens te bekijken. Complete mappen kunnen namelijk behoorlijk wat geld opleveren, vooral als er zeldzame Flippo’s tussen zitten.


Drukfouten komen zelden voor, maar als je een Flippo met een drukfout hebt, kan deze aanzienlijk meer waard zijn. Op platforms zoals Marktplaats worden ze soms verkocht voor een gemiddelde prijs van 15 euro per stuk.

Ook de Joker Flippo’s kunnen waardevol zijn als ze in goede staat verkeren, waarbij ze ongeveer acht euro kunnen opbrengen. De Super Jokers werden gemaakt om ontbrekende Flippo’s in verzamelingen te vervangen.

Een andere zeldzame vondst zijn de kerstflippo’s die in 1996 aan Smiths-personeel werden uitgedeeld.

Deze zeldzame exemplaren worden zelden te koop aangeboden, maar wanneer dat wel het geval is, kunnen de prijzen aanzienlijk zijn. Dus, het grondig controleren van een Flippo-verzameling kan zeer de moeite waard zijn voor verzamelaars.

1. Ik had die map nooit moeten weggooien!
2. Heb jij de gevulde map nog? Dit kan het je opleveren!
3. Beetje jammer dat ik al mijn flippo’s vroeger weg heb gedaan
4. Veel mensen zullen nu wel balen!
5. Bewaren was dus veel beter geweest!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven