Geert Wilders voorspelt positieve veranderingen voor Nederland.

WhatsApp Image 2024 05 14 at 142119 1jpg

Met de uitspraak “Nederland zal weer stralen onder de zon” introduceerde Geert Wilders, de leider van de PVV, donderdagochtend het nieuwe akkoord tussen PVV, VVD, NSC en BBB.

Met trots presenteerde hij het behaalde resultaat en verklaarde: “Er staat een frisse wind op het punt te waaien.” Caroline van der Plas van de BBB was zo opgewonden dat ze bijna niet had geslapen.

Bizarre juice over minder fraaie kant Caroline van der Plas: ‘eigenlijk een schrijnend verhaal’

Zij prees haar mede-partijleiders: “Drie toppers,” zei ze enthousiast. De vier leiders van de partijen erkennen dat het bereiken van deze overeenkomst niet zonder hindernissen was.

Grote irritatie bij Caroline van der Plas: ‘Mag ik nog ademen mensen?’

Wilders stimuleert zijn collega’s van de VVD, NSC en BBB om te blijven investeren in hun samenwerking. NSC-leider Pieter Omtzigt voorspelt al dat er spanningen zullen ontstaan tussen de toekomstige coalitiepartners.

Partij van Pieter Omtzigt wil dit verbod invoeren: ‘Engeland en Zweden doen dit al lang’

Tijdens de presentatie van het akkoord bedankte Wilders zijn mede-onderhandelaars en benadrukte hij het belang van voortdurende investering in de politieke samenwerking.

Gedurende de afgelopen zes maanden verliepen de onderhandelingen moeizaam, gekenmerkt door onderlinge conflicten en wantrouwen.

“Ik denk dat we vaak dachten dat het niet zou lukken,” merkte VVD-leider Dilan Yesilgöz op. “We hebben veel meegemaakt, maar hier staan we dan.”

Omtzigt voorspelt dat er nog wel botsingen zullen zijn tussen de “vier behoorlijk verschillende partijen”: “U zult een grotere verscheidenheid zien dan u gewend bent van een coalitie.”

Partij van Pieter Omtzigt wil dit verbod invoeren: ‘Engeland en Zweden doen dit al lang’

“We nemen onze verantwoordelijkheid,” reageerde Yesilgöz voorzichtig op de deal.

Tijdens de presentatie benadrukten de vier partijleiders hun belangrijkste speerpunten, waarbij Wilders vooral de strenge asielparagraaf benadrukte, terwijl de VVD tevreden is over defensie, veiligheid, blijvende steun voor Oekraïne en lastenverlichting.

Omtzigt legde de nadruk op bestaanszekerheid, met specifieke verwijzingen naar de verlaging van de energieaccijns en een bouwimpuls van 7 miljard euro.

Partij van Pieter Omtzigt wil dit verbod invoeren: ‘Engeland en Zweden doen dit al lang’

Van der Plas van BBB sprak enthousiast over versoepelingen voor boeren, tuinders en de visserij, en toonde haar tevredenheid over haar “drie fantastische nieuwe bondgenoten”: “Het resultaat mag er zijn.”

Groot alarm: Caroline van der Plas moet programma afbreken na bericht van zoon!

Geert Wilders deelt een aantal van zijn grote plannen!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven