Ben jij een zijslaper? Dan kan dit een grote impact hebben op jouw gezondheid!

spojpg

Recent onderzoek wijst uit dat de slaaphouding van zijslapers aanzienlijke gevolgen kan hebben voor hun gezondheid.

Op korte en lange termijn kan slapen op je rechterzij aanzienlijke gezondheidsproblemen veroorzaken.

Daarom is het sterk aanbevolen om de linkerzij te verkiezen als slaappositie. Hier zijn enkele voordelen van deze specifieke houding:

Door te slapen op je linkerzij wordt de bloedcirculatie in je lichaam bevorderd, vanwege de bocht die de aorta naar links maakt vanaf het hart richting de buik.

In vergelijking met het liggen op je rechterzij, waar het bloed omhoog moet worden gepompt, vereist het in deze positie minder inspanning om naar beneden te stromen.

Indien je vlak voor het slapengaan hebt gegeten, is het gunstig om op je linkerzij te rusten. Dit komt ten goede aan de spijsvertering, aangezien de maag in een natuurlijke positie ligt.

Het stimuleert de afscheiding van enzymen uit de alvleesklier, wat resulteert in een betere vertering van voedsel en het voorkomen van maagkrampen.

De positie van de maag heeft niet alleen invloed op de spijsvertering, maar kan ook de symptomen van brandend maagzuur verminderen. De maag kan in deze positie de zuurgraad beter reguleren.

Doordat de milt zich links in het lichaam bevindt, wordt het bloed beter gezuiverd en functioneert het lymfesysteem optimaal wanneer je op je linkerzij ligt. Vloeistoffen worden efficiënt naar de milt geleid.

Met al deze voordelen is het zeker aan te raden om de linkerzij te verkiezen! Onthoud echter als zijslaper om een neksteunkussen te gebruiken om eventuele nekklachten door een kussen zonder goede ondersteuning te voorkomen.

Als je gewend bent om op je rechterzij te slapen, kan het uitdagend zijn om dit te veranderen. Probeer eens op je linkerzij te slapen met een rugkussen om te voorkomen dat je tijdens de slaap terugdraait naar rechts.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven